Tool - Naarjehuisarts.nl: webhulp Steffie (2019)

De website Naarjehuisarts.nl heeft tot doel de gezondheidsvaardigheden van mensen met een lichte verstandelijke beperking te versterken. Webhulp Steffie legt uit wat de huisarts voor je kan doen als je medische klachten hebt.

Naar je huisarts
Mensen met een lichte verstandelijke beperking hebben er moeite mee te bepalen wanneer ze medische hulp moeten inschakelen als ze zich niet lekker voelen. De website Naarjehuisarts.nl heeft tot doel de gezondheidsvaardigheden van mensen met een lichte verstandelijke beperking te versterken bij het zoeken van medische hulp. 

Webhulp SteffieWebhulp Steffie

Op de online interventie Naarjehuisarts.nl legt webhulp Steffie uit wat de huisarts voor je kan doen als je medische klachten hebt. Als zorggebruiker krijg je uitleg over hoe het bij de huisarts gaat als je een afspraak hebt; je wordt voorbereid op de afspraak en je kunt zelf oefenen met het maken van een afspraak.

MethodeMethode

In interviews met de doelgroep hebben we gezondheidsvaardigheden van mensen met een lichte verstandelijke beperking in kaart gebracht. Vervolgens hebben we de 'Steffie' samen met deze doelgroep ontwikkeld, geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Met de Steffie kunnen mensen gericht oefenen met hun gezondsheidsvaardigheden. De Steffie is laagdrempelig en blijft vijf jaar bestaan.

SamenwerkingspartnersSamenwerkingspartners

Dit project wordt gesubsidieerd door Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Fonds Verstandelijk Gehandicapten. In dit project werkten we samen met Stichting Leer Zelf Online, LFB Landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, Trajectum.

Boeije, H. Tool - Naarjehuisarts.nl: webhulp Steffie (2019). Uit: www.nivel.nl [Laatst gewijzigd op 10-04-2024; geraadpleegd op 14-07-2024]. URL: https://www.nivel.nl/nl/onderzoeksprogrammas/communicatie-gezondheidszorg/tool-naarjehuisartsnl-webhulp-steffie