Deelnemen als zorgverlener - deelnameformulier Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn

Bent u een eerstelijnszorgverlener en wilt u deelnemen aan het verzamelen van gegevens voor Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn? Vraag dan meer informatie aan of meld u direct aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Aan de hand van gegevens die zorgverleners ons - routinematig - vastleggen, levert Nivel Zorgregistraties cijfers over zorg en zorgverlening. Deze worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de zorg, door het Nivel zelf en door andere partijen. We verzamelen gegevens van de volgende zorgdisciplines:

Deelnemende eerstelijnszorgverlener Specificatie van de gegevens die we verzamelen
Huisartsenpraktijken  specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door huisartsen
Huisartsenposten specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door huisartsenposten
Praktijken fysiotherapie specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door fysiotherapeuten
Praktijken oefentherapie

specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door oefentherapeuten

Praktijken diëtetiek specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door diëtisten
Praktijken logopedie specificatie gebruikte gegevens vastgelegd door logopedisten

 

Waarom zou u als zorgverlener deelnemen aan Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn?

  1. U levert een bijdrage aan het verbeteren van de zorg: uw bijdrage levert een schat aan informatie op, die we inzetten voor onderzoek ter verbetering van de gezondheidzorg.
  2. Het kost u geen extra inspanning: bij deelname zorgen wij er met uw HIS-leverancier voor dat uw registratiesysteem wordt aangesloten op ons systeem. is aangesloten. Het registreren kost u dan geen extra inspanning; wij maken immers gebruik van de - gepseudonimiseerde - zorggegevens die u sowieso vastlegt.
  3. U ontvangt spiegelinformatie: elk jaar ontvangt als dank voor uw deelname van het Nivel op maat gemaakte spiegelinformatie over uw praktijk. De geboden zorg van uw praktijk wordt vergeleken met die van andere praktijken. U kunt zien welke positie uw praktijk inneemt en u kunt leren van andere praktijken.
  4. U ontvangt wellicht accreditatiepunten: fysiotherapeuten aangesloten bij het KNGF krijgen 8 punten per registratieperiode; oefentherapeuten, diëtisten en logopedisten krijgen 10 punten per jaar.

Meld u direct aanNaar alle informatie over deelname op een rij

Bij Informatie voor zorgverleners vindt u alle informatie over over onze doelen en onze werkwijze. Het proces van aanmelding wordt uitgelegd, u krijgt een voorbeeld-samenwerkingsovereenkomst te zien en u krijgt handvatten voor informatievoorziening over uw deelname aan uw patiënten. Stuur dan een e-mail met uw vraag. We sturen u dan zo snel mogelijk een reactie.

Meld u direct aanOf vul direct het deelnameformulier in

U vult onderstaande gegevens in en klikt onderaan op de knop 'Verstuur'. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om uw deelname samen met u verder in gang te zetten.

* verplicht invullen


Aanhef
(indien van toepassing)
Hoe bent u bekend geraakt met de Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn?

Hellwich, M., Overbeek, L. Deelnemen als zorgverlener - deelnameformulier Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Uit: www.nivel.nl [Laatst gewijzigd op 04-10-2023; geraadpleegd op 03-12-2023]. URL: https://www.nivel.nl/nl/panels-en-registraties/nivel-zorgregistraties-eerste-lijn/deelnemen-en-deelnemers/deelnemen-als-zorgverlener