Start
september 2023

Taakherschikking om de forensische zorg te kunnen blijven organiseren

Duur: sep 2023 - feb 2025

Aanleiding

De forensische geneeskunde staat onder grote druk vanwege een groeiend tekort aan forensisch artsen. Andere zorgprofessionals, zoals basisartsen, verpleegkundig specialisten of physician assistants, kunnen mogelijk taken overnemen van forensisch artsen om deze zorg toegankelijk te houden, maar ook hier geldt krapte op de arbeidsmarkt.

Doel

Doel van het project is om in kaart te brengen welke taken op welke wijze onder welke omstandigheden door wie kunnen worden uitgevoerd in de forensische geneeskunde, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Aanpak

Om de (meer)waarde van taakherschikking voor het oplossen van het capaciteitsprobleem te bepalen, worden succesfactoren, belemmeringen, risico’s en effecten van taakherschikking op de huidige organisatie van de forensische geneeskunde onderzocht en gewogen.

Resultaat

Het onderzoek resulteert uiteindelijk in een aantal doorgerekende en met het veld afgestemde taakherschikkingsscenario’s die (potentieel) bijdragen aan het oplossen van het capaciteitsprobleem binnen de forensische geneeskunde.

Dit project wordt gesubsidieerd door
ZonMw
Projectpartners
Panaxea