Publicatie

Publicatie datum

Tijd, faciliteiten en scholing nodig voor meer persoonsgerichte daginvulling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Veer, A.J.E. de, Verkaik, R., Groot, K. de, Francke, A.L. Tijd, faciliteiten en scholing nodig voor meer persoonsgerichte daginvulling voor mensen met een verstandelijke beperking. www.nivel.nl: NIVEL, 2017.
Download de PDF
De meeste cliënten in de verstandelijk gehandicaptenzorg hebben in de ogen van begeleiders een zinvolle daginvulling. De kwaliteit van het aanbod aan activitetien vinden ze over het algemeen voldoende tot goed. Toch willen begeleiders een meer persoonsgerichte daginvulling die beter past bij het individu. Dat streven lijkt onder druk te staan door gebruk aan tijd, facilietiet nen scholingsmogelijkheden. Dit geldt vooral in de kleinschalige woonvoorzieningen, waar begeleiders, de ervaren kwaliteit van de daginvulling relatief aan beoordelen en tijdgebrek sterker speelt. Dit blijkt uit een vragenlijstonderzoek onder begeleiders in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking die deelnemen aan het NIVEL Panel Verpleging & Verzorging. (aut. ref.)
Gegevensverzameling