Deelnemen aan de Landelijke Database Oefentherapie (LDO)

Bent u een eerstelijns oefentherapeut en wilt u met uw praktijk deelnemen aan het verzamelen van gegevens voor de Landelijke Database Oefentherapie? Vraag dan meer informatie aan of meld u direct aan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Aan de hand van gegevens die oefentherapeuten - routinematig – vastleggen verzamelt Nivel in opdracht van VvOCM informatie ten behoeve van de Landelijke Database Oefentherapie. De database leidt tot landelijke cijfers over oefentherapie en kan worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ontvangen deelnemers informatie over de eigen praktijk die kunnen worden vergeleken met de landelijke cijfers. Meer informatie over deelnemen aan de Landelijke Database Oefentherapie vindt u op de website van VvOCM. Voor vragen aan het Nivel kunt u contact mailen via ldo@nivel.nl of bellen met 030-2729814.

Goed om te weten als oefentherapeut

Voor u als oefentherapeut is het goed om op de hoogte te zijn van het volgende:

  • Deelname aan de LDO is vrijwillig. U kunt zich bovendien op ieder moment zonder opgaaf van reden terugtrekken.
  • Na aanmelding ontvangt u van Nivel bericht over de vervolgstappen die we nemen om onze samenwerking te bezegelen.
  • Alleen praktijken en zorginstanties die gegevens van voldoende kwaliteit aanleveren kunnen deelnemer worden.
  • Deelnemers ontvangen informatiemateriaal voor patiënten voor in de wachtkamer. Hierin staat ook beschreven hoe patiënten bezwaar kunnen maken tegen opname van zijn of haar zorggegevens.
  • De VvOCM ontvangt een bericht over deelname van uw praktijk en periodiek over therapeuten van wie daadwerkelijk data zijn binnengekomen (in verband met accreditatiepunten). Het betreft hier geen inhoudelijke zorgdata, maar enkel informatie of er zorg is geregistreerd en door welke oefentherapeut.
Verplicht invullen

Gegevens Praktijk

Gegevens tekengemachtigde

Meijer, W . Deelnemen aan de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). Uit: www.nivel.nl [Laatst gewijzigd op 22-12-2022; geraadpleegd op 19-04-2024]. URL: https://www.nivel.nl/nl/deelnemen-aan-de-landelijke-database-oefentherapie-ldo