Profile picture for user d.vankooten@nivel.nl
Daan van Kooten, MSc
Data scientist / onderzoeker Cluster Routine Zorgdata

Onderzoek

Als data-scientist ben ik de schakel tussen de technische dataspecialisten en de onderzoeker. Hierbij vertaal ik de informatiebehoefte vanuit onderzoek naar nieuwe handvatten voor datagedreven onderzoek. Ik ben betrokken bij verschillende onderzoeksprogramma’s vanuit mijn data science expertise. Hierbij ligt de focus op het verzamelen en verwerken van grote hoeveelheden data uit dossiers van eerstelijnszorgverleners en het creëren van (voorspellende) modellen.

Ik vind het belangrijk om samen met onderzoekers en dataspecialisten inzichten te halen uit grote datasets. Hierbij vind ik heldere communicatie tussen de verschillende partijen erg belangrijk. Daarnaast ben ik bijzonder geïnteresseerd in onderzoeksmethodologie en statistiek. Met name in het onderwerp causaliteit en de hierbij statistische en methodologische implicaties.

CV

Career
Ik ben afgestudeerd als epidemioloog aan de Universiteit Utrecht met een major in kunstmatige intelligentie. Daarnaast ben ik actief geweest als data scientist voor het UMC Utrecht en heb ik mij bij het Cochrane instituut bezig gehouden met natural language processing.
Vervolgens heb ik enkele jaren gewerkt als data analytics consultant bij Deloitte. Hier heb ik op verschillende projecten bij verschillende (internationale) klanten gewerkt op het gebied van data analytics, data engineering en data management.