Profile picture for user l.vanheuvel@nivel.nl
Lotte van Heuvel, MSc
Junior onderzoeker Rampen en Milieudreigingen

Onderzoek

Binnen het onderzoeksprogramma Rampen en Milieudreigingen werk ik als junior onderzoeker op verschillende internationale projecten op het gebied van infectieziekten. Momenteel doe ik onderzoek naar de relatie tussen griepvaccinatie en antibioticaresistentie en werk ik met mijn collega’s uit het RAM-team samen op verschillende projecten, zoals onderzoek naar de ziektelast van het RS-virus bij kinderen.
Ik vind het belangrijk om mee te werken aan onderzoek met directe of indirecte implicaties voor de gezondheidszorg en gezondheid van de samenleving. Mijn interesse gaat uit naar onderzoek op het gebied van infectieziekten en antibioticaresistentie. Het geeft mij energie om door middel van onderzoek mogelijke oplossingen en aanbevelingen te bedenken voor deze vraagstukken.

CV

Professioneel verleden
Tijdens mijn Master heb ik verschillende onderzoeken gedaan op het gebied van infectieziekten en antibioticaresistentie, waaronder onderzoek naar de vraag van patiënten naar antibiotica in de huisartsenpraktijk en onderzoek naar de impact van MRSA dragerschap onder verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.
Opleiding
2016 - 2018: Master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences, Specialization International Public Health – Vrije Universiteit Amsterdam
2013 - 2016: Bachelor Gezondheidswetenschappen – Vrije Universiteit Amsterdam