Profile picture for user l.vanheuvel@nivel.nl
Lotte van Heuvel, MSc
Junior onderzoeker (promovendus) Infectieziekten in de Eerste Lijn

Onderzoek

Binnen het onderzoeksprogramma Infectieziekten werk ik als onderzoeker aan verschillende nationale en internationale projecten op het gebied van respiratoire infectieziekten zoals influenza en het RS-virus. In mijn promotieonderzoek focus ik me op het probleem van antibioticaresistentie en bekijk ik de link tussen onderzoek, beleid en de praktijk.

Ik vind het belangrijk om mee te werken aan onderzoek met directe of indirecte implicaties voor de gezondheidszorg en gezondheid van de samenleving. Mijn interesse gaat uit naar onderzoek op het gebied van infectieziekten en antibioticaresistentie. Het geeft mij energie om door middel van onderzoek mogelijke oplossingen en aanbevelingen te bedenken voor deze vraagstukken.

CV

Career
Tijdens mijn Master heb ik verschillende onderzoeken gedaan op het gebied van infectieziekten en antibioticaresistentie, waaronder onderzoek naar de vraag van patiënten naar antibiotica in de huisartsenpraktijk en onderzoek naar de impact van MRSA dragerschap onder verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.
Education
2016 - 2018: Master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in the Health and Life Sciences, Specialization International Public Health – Vrije Universiteit Amsterdam
2013 - 2016: Bachelor Health Sciences – Vrije Universiteit Amsterdam