Profile picture for user s.heemskerk@nivel.nl
Susanne Heemskerk, MSc
Junior onderzoeker Infectieziekten in de Eerste Lijn

Onderzoek

Ik werk als junior onderzoeker op het gebied van respiratoire infectieziekten aan verschillende projecten met een internationale focus. Als onderdeel van het GERi en PROMISE project doe ik onderzoek naar de epidemiologie en ziektelast van het RS virus (respiratoir syncytieel virus). Binnen deze projecten houd ik me bezig met de dataverzameling van wereldwijde RS virus surveillance gegevens. Ook kijk ik naar het effect van COVID-19 op de epidemiologie van het RS virus.

Mijn interesse gaat uit naar onderzoek op het gebied van de preventie, bestrijding en controle van infectieziekten. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij onderzoek wat maatschappelijk relevant en toepasbaar is. Dit omdat je bijdraagt aan een betere en gezondere samenleving.

CV

Career
Tijdens mijn master heb ik verschillende onderzoeken gedaan op het gebied van infectieziekten. Waaronder een onderzoek naar het effect van vaccinatie voor pasgeborenen op de prevalentie van het hepatitis B virus in Laos. Ook heb ik gekeken naar het effect van asymptomatische infecties op het ontstaan en de verspreiding van antimicrobiële resistentie in gonorroe.
Education
2018 - 2021: Master Biomedical Science, Specializations Infectious Diseases and International Public Health - VU University Amsterdam
2015 - 2018: Bachelor Biomedical Science - University of Amsterdam