Onderzoek

Iedereen in het Nivel heeft betrouwbare en veilige Informatie en Communicatie Technologie (ICT) diensten nodig om de werkzaamheden optimaal te verrichten, nu en in de toekomst. Of het nu gaat om (geavanceerd) wetenschappelijk onderzoek, communicatie en data-uitwisseling met externe partijen en interne collega’s, of ondersteunende diensten. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat iedereen daar elke dag en overal op kan vertrouwen.

De betrouwbaarheid en veiligheid van de ICT dienstverlening staat voor mij voorop. Als ik iedereen productief kan houden en optimaal van de snel veranderende mogelijkheden van ICT kan laten profiteren word ik gelukkig. Ik heb een passie voor techniek, maar alleen als het de gebruikers helpt. ICT komt van veel partijen en gaat naar iedereen. Een prettige en constructieve samenwerking met allen geeft mij energie!

CV

Career

Ik heb al een lange carrière (ruim 38 jaar) bij Shell achter de rug, in R&D (Research and Development), als geofysicus (waar grootschalige dataverwerking de norm is) en in de ICT. Binnen de ICT heb ik veel aspecten gezien: software-ontwikkeling, projectmanagement, operationele dienstverlening, veiligheidsbeheer. Ik heb zowel in technisch inhoudelijke als seniorleidinggevende functies gewerkt. In mijn laatste rol was ik de CISO (Chief Information Security Officer) er werkte ik veel met interne en externe auditors.

Education

Theoretical Physics

Memberships/external committees

Member Supervisory Board Cals College (two secondary schools in Nieuwegein/IJsselstein)