Nieuws
11-07-2017

Bekwaamheidseisen robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie beschikbaar

Wat moet je weten en kunnen om robotchirurgie, elektrochirurgie of infuustechnologie veilig te kunnen gebruiken? Het NIVEL heeft samen met experts een lijst gemaakt met basiseisen van wat zorgverleners minimaal moeten weten en kunnen.

In het ziekenhuis is steeds meer aandacht voor het veilig gebruik van medische technologieën. Er komt meer onderwijs en zorgverleners moeten laten zien wat ze kunnen. Alles om ervoor te zorgen dat het veiliger wordt in het ziekenhuis. Met artsen, verpleegkundigen, operatieassistenten en klinisch fysici heeft het NIVEL een lijst gemaakt met de meeste belangrijke basiseisen om robotchirurgie, elektrochirurgie en infuustechnologie veilig te kunnen gebruiken.

Deze minimale bekwaamheidseisen kunnen gebruikt worden in de basisopleiding of als onderdeel van bij- en nascholingen voor de meer gevorderde gebruiker. In dat geval kan de casuïstiek van de patiënt en de context van de situatie moeilijker worden gemaakt. De bekwaamheidseisen zijn algemeen opgesteld, zodat ze voor verschillende doelen en in verschillende omgevingen gebruikt kunnen worden. De eisen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als onderdeel om een scholingsplan in te richten of om een toets te ontwikkelen.

Subsidiegever: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Mede mogelijk gemaakt door: LVO, NVKF, NVOG, NVU, NVvH, V&VN, Noordhoff Health, LeQuest
 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.