Burgers waarderen de persconferenties rondom het coronabeleid, aanpak mag wel wat strenger
Nieuws
23-11-2020

Burgers waarderen de persconferenties rondom het coronabeleid, aanpak mag wel wat strenger

De persconferenties van premier Rutte en minister De Jonge en de informatievoorziening over de aanpak van de coronacrisis worden positief beoordeeld door burgers in Nederland. Het meestgenoemde verbeterpunt is dat de maatregelen zelf en de handhaving ervan wel wat strenger mogen. Dit blijkt uit onderzoek dat half oktober 2020 is uitgevoerd onder leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Om de corona-aanpak te laten slagen is het van belang dat mensen zich betrokken voelen bij de bestrijding van het coronavirus. Door hen om feedback te vragen op de aanpak van het virus kunnen zij zich gehoord en betrokken voelen.

Fragmenten uit de factsheet De aanpak van het coronavirus: persconferenties worden gewaardeerd, aanpak mag wel wat strenger

Verschillende quotes

Het onderzoek
In oktober 2020 is aan een deel (N=3.065) uit het Consumentenpanel Gezondheidszorg een online vragenlijst verstuurd. Er zijn drie open vragen voorgelegd: 1) Wat vindt u goed gaan in de aanpak van het coronavirus? 2) Wat kan volgens u beter in de aanpak van het coronavirus? 3) Welke tip(s) zou u willen geven voor de aanpak van het coronavirus? De antwoorden op deze vragen zijn gecategoriseerd en geanalyseerd. De respons op de vragenlijst was 75% (2.302 respondenten). De gemiddelde leeftijd van de respondenten was 66 jaar (range 27- 93 jaar), 52% was man.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.