Nivel-komt-een-coronapatient-bij-de-dokter
Nieuws
16-07-2020

Coronacijfers week 28: Aantal patiënten met een eerste contact bij de huisarts vanwege COVID-19-achtige klachten blijft stabiel

Het Nivel volgt hoeveel patiënten er wekelijks een eerste contact hebben met de huisartsenpraktijk vanwege COVID-19-achtige klachten. Dit doen we aan de hand van de gegevens die huisartsenpraktijken aangesloten bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn registreren.

Onze cijfers maken deel uit van het Dashboard Coronavirus (coronadashboard.rijksoverheid.nl) en zijn een aanvulling op de cijfers van COVID-19-meldingen van de GGD’en en de cijfers van ziekenhuisopnames en sterftegevallen in verband met COVID-19.

Cijfers tot en met 12 juli 2020 (week 10-28)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat sinds het verruimen van de coronamaatregelen het aantal patiënten met een eerste contact vanwege COVID-19-achtige klachten dat geregistreerd wordt door huisartsen, vrij stabiel is.

Hieronder ziet u het wekelijkse aantal patiënten met een eerste contact vanwege COVID-19-achtige klachten per 100.000 inwoners. Bekijk alle scores in de factsheet.

Nivel: coronacijfers huisartsen wk 28

Meer weten?
Al onze COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, waarin u informatie aantreft over al ons corona-onderzoek. Op onze Surveillance-pagina vindt u al onze wekelijkse cijfers over gezondheidsproblemen.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze weekcijfers maken we gebruik van de zorggegevens die deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn routinematig vastleggen. Een deel van deze huisartsenpraktijken, de Nivel Peilstations, neemt daarnaast monsters af bij een aantal patiënten met griepachtige klachten. Deze worden door het RIVM onderzocht op onder meer SARS-CoV-2.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.