Kiezen zorgverzekeraar
Nieuws
18-05-2020

‘Ik weet redelijk zeker waar ik informatie kan vinden die ik nodig heb om een zorgverzekering te kiezen’

Het merendeel van de verzekerden in Nederland heeft vertrouwen in de eigen vaardigheden wat betreft het kiezen voor en gebruiken van een zorgverzekering. Desalniettemin zijn er ook een aantal aandachtspunten.

Zo geeft een meerderheid van de verzekerden aan dat het onwaarschijnlijk is dat ze te weten kunnen komen wat ze zelf moeten betalen voor geneesmiddelen op recept. Deze informatie is verzameld binnen het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg met behulp van een nieuw ontwikkeld meetinstrument: de Health Insurance Literacy Measurement (HILM-NL).

Benieuwd naar alle informatie? Bekijk de factsheet met de eerste resultaten van de HILM-NL.

HILM-NL vragenlijst
Het Nivel heeft in het afgelopen jaar een van oorsprong Amerikaans meetinstrument naar het Nederlands vertaald en aangepast naar de Nederlandse situatie (HILM-NL). Via de Nivel-website is deze vragenlijst openbaar beschikbaar. Met de lijst kan meer inzicht worden verkregen in de vaardigheden van verzekerden wat betreft het kiezen en gebruiken van een zorgverzekering. Het gebruik van de HILM-NL kan helpen om informatie over zorgverzekeringen beter te laten aansluiten op de vaardigheden van verzekerden in Nederland.

Bekijk ook: Instrument ontwikkeld om vaardigheden van verzekerden voor kiezen zorgverzekering te meten

Altijd op de hoogte blijven van Nivel nieuws? Abonneer u op onze attendering

E-mailadres

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Kijk hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door op de knop 'Aanmelden' te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacyregels van MailChimp.