Publicatie

Publicatie datum

Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg : basisrapport met informatie over het panel 2022.

Brabers, A.E.M., Jong, J.D. de. Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg: basisrapport met informatie over het panel 2022. Utrecht: Nivel, 2022. 21 p.

Download de PDF
Hoe denken burgers in Nederland over de gezondheidszorg en wat zijn hun ervaringen met die zorg? Dit peilt het Consumentenpanel Gezondheidszorg onder ruim 11.000 personen van 18 jaar en ouder aan de hand van schriftelijke of online vragenlijsten, via interviews of focusgroepen. De vraagstelling is heel breed en gaat over de gezondheidszorg in Nederland.

Binnen het panel belichten we relevante vraagstukken binnen de gezondheidzorg vanuit het perspectief van zorggebruikers. De meningen en ervaringen van hen zijn belangrijk voor het beoordelen van beleid en praktijk van de gezondheidszorg. De uitkomsten kunnen worden gebruikt om het beleid gericht op versterking van de positie van gebruikers te ondersteunen. Ook biedt het panel een infrastructuur om onderzoek mee te doen voor andere organisaties die werken voor publieke doeleinden.

Dit rapport beschrijft de methode en werkwijze van het panel. Ook geven we inzicht in de onderwerpen waar we onderzoek naar doen. Tot slot beschrijven we mogelijkheden om onderzoek uit te laten voeren binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg.