Profile picture for user a.lieffering@nivel.nl
Annemiek Lieffering, MSc
Junior onderzoeker (promovendus) Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem

Onderzoek

Binnen het onderzoeksprogramma Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem houd ik mij als promovendus bezig met een onderzoeksproject gericht op siliconen borstimplantaten en gezondheidsklachten. Door data van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn te combineren met data uit het Implantatenregister hoop ik meer inzicht te creëren in gezondheidsklachten die vrouwen met borstimplantaten ervaren en na te gaan in hoeverre die gezondheidsklachten een mogelijk verband houden met het implantaat. Hierbij zal ook worden gekeken naar de invloed die verwijdering van borstimplantaten heeft op deze gezondheidsklachten en zullen ontwikkelingen over tijd op het gebied van symptomen en zorggebruik gemonitord worden.

Ik vind het belangrijk dat ik door middel van onderzoek een bijdrage kan leveren aan kennisvergroting en daarmee de kwaliteit van de gezondheidszorg kan verbeteren. Dat ik met mijn onderzoek belangrijke vragen die bij zowel patiënten als medische professionals spelen kan gaan beantwoorden en daarmee mogelijk veranderingen in de zorg teweeg kan brengen vind ik heel bijzonder.
Ik word enthousiast van de mogelijkheden die databases zoals het Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn en het Implantatenregister bieden voor het uitvoeren van analyses en het oplossen van actuele vraagstukken.

CV

Career
Na het afronden van mijn bachelor heb ik eerst een jaar als huidtherapeut gewerkt voordat ik aan de slag ging met een master. Hierbij behandelde ik dagelijks diverse huidaandoeningen zoals acne, pigmentvlekken en goedaardige huidtumoren.