Profile picture for user j.dros@nivel.nl
Jesper Dros, MSc
Onderzoeker (promovendus) Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem

Onderzoek

Door vele (inter)nationale onderzoeken in de gezondheidszorg de afgelopen decennia, is er een enorme kennis over wat goede zorg is. In welke mate deze kennis wordt geïmplementeerd en toegepast in de praktijk en in hoeverre beleidsmaatregelen dit faciliteren, is minder bekend.
Als promovendus op de gezamenlijke academische werkplaats van het Nivel en Zorginstituut Nederland doe ik onderzoek naar passende zorg in Nederland middels het gebruik van routine zorgdata. Hierbij ligt mijn focus op de zorgpaden die patiënten afleggen voor bepaalde diagnoses en het effect van beleid op verschuivingen die hierin plaatsvinden.
Ik vind het belangrijk dat wetenschappelijke kennis bijdraagt aan het beter maken van de zorg. Daarom word ik enthousiast van de samenwerking tussen het Nivel en het Zorginstituut, waarbij expertise over zowel onderzoek als beleid in de zorg wordt gebundeld. Ik ben er dan ook trots op dat ik hier aan mag bijdragen en krijg er veel energie van om aan dit vraagstuk te werken.

CV

Career
Voordat ik in 2020 de master Health Policy & Organisation aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afrondde, was ik vanaf 2016 werkzaam als fysiotherapeut in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik in verscheidene ziekenhuizen gewerkt met elektronische patiëntendossiers en zorgdeclaraties
Education
2007 – 2013: Atheneum (GSF De Huizermaat)
2013 – 2017: Physiotherapy (Hogeschool Utrecht
2015 – 2016: Physiotherapy Sciences (Premaster, Universiteit Utrecht)
2018 – 2019: Health Sciences (Premaster, Vrije Universiteit Amsterdam)
2019 – 2020: Health Policy & Organisation (Master, Vrije Universiteit Amsterdam)