Profile picture for user l.damen@nivel.nl
Laura Damen, MSc
Junior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing

Onderzoek

Als junior onderzoeker zal ik het promotieonderzoek 'De juiste zorg op de juiste plek' uitvoeren. Middels dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in het organiseren van de juiste zorg op de juiste plek. Belangrijk hierbij is het perspectief van burgers en zorgverleners. Daarnaast zijn ook de gezondheid van de populatie en kosten van de gezondheidszorg belangrijke aspecten die meegenomen worden in het onderzoek.

Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg in Nederland. Daarbij vind ik het van belang dat er rekening wordt gehouden met het perspectief van patiënten. Uit mijn praktijkervaring binnen de gezondheidszorg blijkt dat dit perspectief niet altijd wordt meegenomen. Het maakt me dan ook erg enthousiast dat ik mij binnen het project de juiste zorg op de juiste plek onder andere bezig ga houden met perspectieven vanuit burgers en zorgverleners.

CV

Career
Ik heb twee jaar als ergotherapeut gewerkt in een geriatrisch revalidatiecentrum en binnen de eerste lijn. Vervolgens ben ik gestart met de (pre-)master sociologie.