Profile picture for user e.aalbers@nivel.nl
Eva Aalbers, MSc
Junior onderzoeker (promovendus) Farmaceutische Zorg en Zorg en Participatie bij Chronische Aandoeningen

Onderzoek

Ik houd mij bezig met onderzoek op het gebied van medicatiemanagement en arbeidsparticipatie bij mensen met een chronische aandoening. Binnen dit onderzoek kijken we bijvoorbeeld hoe het medicatiegebruik van mensen er op het werk uit ziet, hoe dit medicatiegebruik hun werk en arbeidsparticipatie beïnvloedt, wat het perspectief van de werkgever is etc. Het uiteindelijke doel is om een interventie te ontwikkelen om de doelgroep hierbij te ondersteunen, om zowel de arbeidsparticipatie én de therapietrouw te kunnen vergroten.

Ik houd ervan als onderzoek goed in elkaar zit en je ziet dat er goed over is nagedacht. Ik vind het hierbij ook altijd erg belangrijk om het perspectief van de uiteindelijke doelgroep mee te nemen. Dat we vooral kijken naar wat mensen zelf willen, wat ze beweegt en waar ze behoefte aan hebben. Ik lees graag veel over verschillende onderwerpen en vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast vind ik het leuk om een beetje creativiteit in mijn werk te kunnen verwerken.

CV

Career

Na het afronden van mijn HBO bachelor heb ik gewerkt in de voedselkwaliteit en -veiligheidsector. Daarna ben ik mijn master Health Education & Promotion gaan volgen, terwijl ik bij een zorgverzekeraar heb gewerkt. Tijdens de afstudeerfase van mijn master heb ik mij verdiept in Positieve Gezondheid.