Profile picture for user s.vanbeusekom@nivel.nl
Sander van Beusekom
Dataspecialist Cluster Routine Zorgdata

Onderzoek

Data omzetten in krachtige informatie: bij het Nivel verwerken we veel data, waarbij ik ervoor zorg dat de data van een ruwe grondstof omgezet wordt naar een halffabricaat voor de onderzoekers. Zij maken daar dan informatieproducten of datasets voor andere onderzoekers van.

Als dataspecialist verzorg ik de verwerking van data van huisartsen, zoals wij die gespeudonimiseerd ontvangen, tot datasets die in onderzoek gebruikt kunnen worden. Denk aan data met betrekking tot patiëntcontacten in de huisartsendagzorg en bij de huisartsenspoedpost. Ik zorg ervoor dat deze processen zoveel mogelijk automatisch verlopen en gemakkelijk te monitoren zijn. En met een kritische blik op de technische en inhoudelijke kwaliteit van de data. Mijzelf vastbijten in dataprocessen is wat ik doe:
- Ruwe data: analyseren en verwerken
- Verwerkingsprocessen: automatiseren en rapporteren
- Eindproduct: volledig, datakwaliteit inzichtelijk en praktisch in gebruik
- Analyse: helder resultaat en creatieve oplossingen
- Nivel: samenwerken aan data met betekenis

Ik vind het fijn dat ik aan al deze onderdelen mijn eigen inbreng, creativiteit en inzicht kan toevoegen.

CV

Career
Ik heb bij verschillende organisaties in de datadienstverlening voor klanten aan cure, care & science gewerkt. Dataverwerking, analyse en rapportage waren daarin altijd kerntaken, met oog voor de behoefte van de klant / afnemer als vaste waarde.