Coronacijfers week 20: Dalende trend van nieuwe COVID-19-patiënten zet ook door in de huisartsenpraktijken
Nieuws
20-05-2020

Coronacijfers week 20: Dalende trend nieuwe COVID-19-patiënten zet ook door in de huisartsenpraktijken

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers zijn een aanvulling op die over ziekenhuisopnames en sterfte in verband met COVID-19. Elke week geven we duiding aan de cijfers.

Cijfers tot en met 17 mei 2020 (week 10-20)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat huisartsen opnieuw minder patiënten met  COVID-19 zagen dan de week ervoor. Dit is in lijn met de dalende trend in ziekenhuisopnames vanwege COVID-19. De dalende trend verschilt wel tussen provincies, het moment van dalen als ook de snelheid van afname in het aantal nieuwe patiënten met COVID-19 verschilt.

Hieronder ziet u per provincie het aantal patienten met door de huisarts bevestigde COVID-19, per 100.000 inwoners per week. Bekijk alle scores in de factsheet.

COVID-19 patienten bij de huisarts per provincie

Meer weten?
Verdiepende informatie bij de COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, met informatie over al ons corona-onderzoek.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.