Perceptie Nederlanders op gebruik van digitale toepassingen in de zorg tijdens coronapandemie
Nieuws
01-10-2020

Perceptie Nederlanders op gebruik van digitale toepassingen in de zorg tijdens coronapandemie

De coronapandemie heeft niet geleid tot een positiever beeld van Nederlanders ten aanzien van de meerwaarde van het gebruik van digitale toepassingen in de zorg. Dit blijkt uit Nivel-onderzoek met het Consumentenpanel Gezondheidszorg, waarbij een vergelijking is gemaakt met dezelfde peiling in 2019.

Het doel van de peiling was om het gebruik van digitale toepassingen in de gezondheidszorg ten tijde van de coronapandemie in Nederland in kaart te brengen en waar mogelijk te vergelijken met voorgaande jaren.

Perceptie op e-health-toepassingen in de zorg niet verbeterd
In de figuur is te zien dat Nederlanders gedurende de corona-uitbraak vergelijkbaar denken over de meerwaarde van digitale toepassingen in de zorg als het gaat om contact met de zorgverlener, kosten van de gezondheidszorg en zorg dichterbij huis ten opzichte van 2019. Minder positief is men geworden over de bijdrage van digitale toepassingen aan de kwaliteit van zorg en het beter onder controle kunnen houden van de gezondheid.

Een fragment uit de factsheet Perceptie van de Nederlandse bevolking op digitale toepassingen in de zorg tijdens de coronapandemie. 

Digitale toepassing

Over het onderzoek
In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het Nivel eind mei een peiling uitgezet onder een steekproef van leden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg. De respons was 59%, wat neerkomt op 899 respondenten. In de peiling werden het gebruik van en de ervaringen met verschillende manieren van contact op afstand uitgevraagd, zonder informatie over de achterliggende zorgvraag.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

E-mailadres
U kunt zich op elk moment afmelden, via de link in de voettekst van onze e-mails. Meer over ons privacybeleid vindt u bij Privacyverklaring Nivel. Als marketingplatform gebruiken wij MailChimp. Wanneer u zich via 'Aanmelden' abonneert op onze nieuwsuitingen, erkent u dat uw informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Meer hierover vindt u bij Mailchimp's legal policies.