Werken bij het Nivel

Medewerkers van het Nivel krijgen veel ruimte voor het ontwikkelen van een eigen specialisme, zowel wetenschappelijk onderzoekers als andere professionals.

Zo’n honderd wetenschappers onderzoeken bij het Nivel allerlei aspecten van de Nederlandse gezondheidszorg. Daarnaast werken ongeveer zestig mensen in ondersteunende functies. Er is een open en collegiale cultuur, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat werknemers hier met plezier werken. Alle medewerkers vallen onder de Rechtspositieregeling (RPR) van het Nivel. Deze RPR is afgeleid van de CAO VVT.

Nivel-werken-550px

SignalerenMaatschappelijke impact

Ons onderzoek is herkenbaar aan de hoge wetenschappelijke kwaliteit, de praktische toepasbaarheid en maatschappelijke impact. We kiezen de onderzoeksthema’s zelf of gaan in op verzoeken van derden als ministeries, zorgverzekeraars, zorginstellingen, patiënten- of consumentenplatforms. We haken zoveel mogelijk aan bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en werken nauw samen met universiteiten en andere partners.

Type patientRuimte voor ontwikkeling

Het Nivel is een onderzoeksinstituut met carrièremogelijkheden. Het personeelsbeleid richt zich op de ontwikkeling van de verschillende categorieën medewerkers. Jonge onderzoekers met een wetenschappelijke ambitie kunnen in sommige gevallen bij ons promoveren. Alle junioren kunnen deelnemen aan het TOP-programma (zie hieronder). Gepromoveerde onderzoekers krijgen ruimte voor het ontwikkelen van een eigen specialisme. Voor senioren en programmaleiders maken we in overleg een ontwikkelplan op maat. Alle onderzoekers doen mee aan het Wetenschappelijk Overleg, daarin krijgen ze feedback op hun onderzoek en leren ze van elkaar. Ook ondersteunende professionals kunnen zich ontwikkelen in de breedte, maar vooral in de diepte van hun vak. We bieden intern cursussen en workshops aan.

ToezichtAanstellings- en selectiebeleid

We streven naar deskundige en bevlogen medewerkers. We verlangen van medewerkers de juiste kennis, vaardigheden en competenties, de bereidheid zich verder te ontwikkelen en het leveren van een bijdrage aan de ambities van het Nivel.

De duur van een aanstelling hangt samen met de looptijd van projecten en de beschikbare financiële middelen. Waar dat mogelijk is creëren we functies voor langere perioden en promotieplekken voor talentvolle junior onderzoekers. Vanwege de projectmatige opzet van de organisatie worden regelmatig nieuwe medewerkers aangetrokken, bij voorkeur medewerkers die veel waarde hechten aan de ontplooiingsmogelijkheden die we ze kunnen bieden.

TeamMedewerkers Nivel

Binnen het Nivel zijn naast onderzoekers vele andere professionals aan het werk.

Onderzoekers

Het wetenschappelijk personeel is samengesteld uit onderzoekers in verschillende stadia van hun loopbaan. We hebben een kern van senior onderzoekers die breed inzetbaar is, naast jongere onderzoekers die zich nog moeten ontwikkelen. Tevens zijn er promovendi die we langdurig inzetten op onderzoek met een hoge wetenschappelijke impact.

Andere professionals

Naast de onderzoekers zijn er vele andere professionals aan het werk bij het Nivel, zoals secretaresses en medewerkers bij Financiële Administratie, HRM, Facilitair Zaken, het Kenniscentrum, Administratieve afdelingen en IT-afdelingen. Zij maken dat de organisatie goed draait, dat het Nivel zelfbewust naar buiten treedt en dat de databases veilig en betrouwbaar zijn.

Vinkje GoedMogelijke redenen om bij ons te willen werken

 • een aantrekkelijk salaris
 • flexibele arbeidsvoorwaarden, balans werk-privé
 • talentprogramma voor junior onderzoekers (TOP-programma, zie hieronder)
 • mogelijkheid tot promoveren
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling voor onderzoekers en andere professionals
 • op loopafstand van het NS station, dichtbij Utrechtse binnenstad
 • een NS-businesskaart, tegen kleine bijdrage (trein of ov)
 • lekkere lunch, tegen kleine bijdrage
 • actieve personeelsvereniging
 • informele werksfeer
 • met ons vitaliteitsprogramma (zie hieronder) stimuleren we duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers


TOP-programma

Het TOP-programma is een opleidings- en ontwikkelprogramma voor junior onderzoekers met maximaal twee jaar werkervaring. Het is onze bedoeling om jouw tijd bij het Nivel zo leerzaam en nuttig mogelijk te maken. Het programma is ontwikkeld om je te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling, cursusmogelijkheden te bieden en je te helpen bij de voorbereiding op jouw verdere loopbaan. Een aantal van onze programmaleiders is hoogleraar bij een universiteit. Junior onderzoekers kunnen onder hun begeleiding promotie onderzoek doen en promoveren. Het doel van het TOP-programma is het ondersteunen persoonlijke ontwikkeling, bieden van cursusmogelijkheden en hulp bij de voorbereiding op een loopbaan na het Nivel.

Het doel van het TOP-programma is het ondersteunen van de persoonlijke ontwikkeling, het bieden van cursusmogelijkheden en het bieden van hulp bij de voorbereiding op een loopbaan na die bij het Nivel.

Concreet omvat het TOP-programma:

 • begeleiding door een mentor
 • stimulans om actief te netwerken met collega’s van andere themagebieden
 • volgen van cursussen zoals: Engels presentatie, helder schrijven, toegepaste statistiek
 • schrijven wetenschappelijke artikelen
 • bijwonen symposia en congressen als onderdeel van training on the job
 • voeren van in- en externe gesprekken over interessante thema’s
 • meedenken binnen de organisatie
 • intervisie bijeenkomsten voor en door junioren


Vitaliteitsprogramma

We stimuleren een duurzame inzetbaarheid van medewerkers met een vitaliteitsprogramma. Dat bestaat uit verschillende onderdelen zoals: dynamische werkplekken, het tegengaan van te hoge werkdru n een team Gezond Werken. We willen voorkomen dat werkstress een negatieve invloed krijgt op het werkplezier van onze medewerkers.

Meer wetenMeer weten over werken bij ons?

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures of een stageplek? Of heeft uw vragen over ons personeelsbeleid? Neem dan contact op met Astrid Huijgen via 030-2729684 of per mail via a.huijgen@nivel.nl

Open sollicitatie (alleen mogelijk voor stageplaatsen)

Het Nivel is regelmatig op zoek naar betrokken en enthousiaste stagiaires.
Stuur een open sollicitatie naar Astrid Huijgen via vacatures@nivel.nl.

Abonneren op de vacatureservice

Ben je geïnteresseerd in een vacature bij het Nivel? Blijf dan op de hoogte van het actuele vacature-aanbod.
Geef naam en e-mailadres door en ontvang de nieuwe vacatures per e-mail.

 

Niel-laag

 

Hellingman, M., Huijgen, A. Werken bij het Nivel. Uit: www.nivel.nl [Laatst gewijzigd op 03-03-2021; geraadpleegd op 04-03-2021]. URL: https://www.nivel.nl/nl/werken-bij-het-nivel