Bijna alle burgers in Nederland gehoord van routekaart coronamaatregelen
Nieuws
20-11-2020

Bijna alle burgers in Nederland gehoord van routekaart coronamaatregelen

Op 13 oktober 2020 presenteerde het kabinet de routekaart coronamaatregelen. De routekaart geeft aan welke maatregelen worden genomen bij welk risiconiveau. Uit online vragenlijstonderzoek van half oktober onder leden van het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg, blijkt dat bijna iedereen (92%) weleens van deze routekaart gehoord heeft.

Ongeveer 92% van de burgers geeft aan ‘van de routekaart coronamaatregelen af te weten’, wat niet automatisch inhoudt dat zij ook weten wat het is. Iets meer dan de helft (53%) van de burgers geeft namelijk aan ongeveer te weten wat de routekaart is; 20% weet precies wat het is en 19% weet niet wat het is, maar heeft er alleen van gehoord.

Fragment uit feitenblad ‘Bekendheid burgers in Nederland met routekaart coronamaatregelen (15/10 – 22/10 2020)’

Fragment uit feitenblad ‘Bekendheid burgers in Nederland met routekaart coronamaatregelen (15/10 – 22/10 2020)’

Meer weten?
Open het gehele feitenblad voor meer informatie over welke burgers in meer of mindere mate weten wat de routekaart is en inhoudt.

Over het onderzoek
Vanwege een toename van het aantal besmettingen en een aanscherping van de coronamaatregelen is in oktober 2020 een vragenlijst over het coronavirus voorgelegd aan leden van het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg. De vraag over de bekendheid van de routekaart coronamaatregelen maakte hier onderdeel van uit. De respons bij de vragenlijst was 75%.

Thema

Altijd op de hoogte blijven van Nivel nieuws? Abonneer u op onze attendering

E-mailadres

U kunt zich op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Kijk hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door op de knop 'Aanmelden' te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over de privacyregels van MailChimp.