Nivel-vrouw-laptop-thuis
Nieuws
12-07-2021

Deel verzekerden lijkt er bewust voor te kiezen om geen aanvullende verzekering af te sluiten

Een deel van de verzekerden lijkt er bewust en calculerend voor te kiezen om geen aanvullende verzekering (meer) af te sluiten. 17% van de verzekerden geeft aan geen aanvullende verzekering te hebben afgesloten. Binnen deze groep geeft 79% aan dat niet te hebben afgesloten omdat men geen of weinig gebruikmaakt van de zorg die aangeboden wordt binnen de aanvullende verzekering. Dat is hoger dan in 2020, toen was dat 71%. Dit blijkt uit onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.

Voor het functioneren van het Nederlandse zorgstelsel is het van belang dat verzekerden jaarlijks een bewuste keuze kunnen maken met betrekking tot hun zorgverzekeringspolis. Naast de mogelijkheid om van zorgverzekeraar te wisselen hebben verzekerden jaarlijks de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Over het onderzoek 

Voor het onderzoek is een vragenlijstonderzoek gehouden onder een steekproef (N=1.500) van panelleden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg. De steekproef is representatief naar leeftijd en geslacht voor de bevolking van 18 jaar en ouder. De resultaten beschreven in deze factsheet zijn gebaseerd op de antwoorden van 885 respondenten (respons 59%).
 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.