Profile picture for user l.Jansen@nivel.nl
MA Lisa Jansen
Junior onderzoeker Organisatie en Kwaliteit van Zorg

Onderzoek

Als junior onderzoeker draag ik op verschillende manieren bij aan drie verschillende onderzoeksprojecten. Bij het RAG-NL project zal ik assisteren bij de workshops en interviews afnemen, later zal ik ook een bijdrage leveren aan het beschrijven van de resultaten. Daarnaast ben ik betrokken bij een project over patiëntveiligheid in de Gelre ziekenhuizen en verdiep ik me in de organisatorische veranderingen binnen de eerstelijnszorg en hoe deze de kwaliteit van de zorg beïnvloeden.

Ik ben met name geïnteresseerd in de verbinding tussen onderzoek en de dagelijkse zorgpraktijk. Ik geniet ervan als puzzelstukjes op hun plek vallen en nieuwe verbindingen ontstaan die ons praktisch toepasbare kennis geven.

CV

Professioneel verleden
2022: Onderzoeksstage bij het Julius Centrum - UMC Utrecht. Medical humanities onderzoek: de rol van kosteneffectiviteit als waarde bij het vergoedingsbeleid van geneesmiddelen in Nederland
2015-2018: HU honours programma. Genomineerd voor honoursstudent van het jaar 2017 en de Ad van Doorenprijs 2017
Opleiding
2022: Master Applied Ethics (Universiteit Utrecht), scriptie: "Surrogacy in The Netherlands: Can a surrogate remain autonomous in a regulated surrogacy market?"
2021: Bachelor filosofie (Universiteit Utrecht), scriptie: 'Het filosofisch problematisch tweesporenbeleid in de psychiatrie'
2018: Bachelor fysiotherapie (Hogeschool Utrecht), scriptie: 'Gedragsverandering bij chronische pijnpatiënten'