Coronacijfers week 21: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken daalt nog steeds
Nieuws
28-05-2020

Coronacijfers week 21: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken daalt nog steeds

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers zijn een aanvulling op die over ziekenhuisopnames en sterfte in verband met COVID-19. Elke week geven we duiding aan de cijfers.

Cijfers tot en met 24 mei 2020 (week 10-21)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat huisartsen opnieuw minder patiënten met COVID-19 zagen dan de week ervoor. Dit is in lijn met de dalende trend in ziekenhuisopnames vanwege COVID-19. We hebben gekeken of er verschillen zijn tussen stad en platteland; dit blijkt niet zo te zijn.

Hieronder ziet u het wekelijks aantal patiënten met klinisch bevestigde COVID-19 per 100.000 inwoners, naar mate van stedelijkheid. Bekijk alle scores in de factsheet.

Cijfers tot en met 24 mei 2020 (week 10-21)

Meer weten?
Verdiepende informatie bij de COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, met informatie over al ons corona-onderzoek.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.