Profile picture for user r.timans@nivel.nl
Rob Timans, PhD
Onderzoeker (postdoc) Zorgstelsel en Sturing

Onderzoek

Binnen het onderzoeksprogramma Zorgstelsel en Sturing werk ik mee aan onderzoek naar de werking van het Nederlandse zorgstelsel. Hoe werkt het stelsel? Voor wie werkt het, en voor wie niet? Voor het onderzoeken van dergelijke vragen maken we onder andere gebruik van het Consumentenpanel Gezondheidszorg.

Ik denk dat het zinvol is om de zorg te begrijpen als een veld van verschillende partijen met (vaak) tegengestelde belangen. Ik vind het interessant om verschillende onderzoeksmethoden en inzichten te combineren om beter te begrijpen hoe deze partijen het zorgstelsel vormgeven. Ik word enthousiast van onderzoek dat maatschappelijk relevant is, en kan bijdragen aan vergroten van de toegankelijkheid van het stelsel en het verminderen van ongelijkheid.

Publicaties

CV

Career
Na een tijd als ondernemer gewerkt te hebben, ben ik als promovendus aan het werk gegaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na mijn promotie heb ik daar gewerkt als postdoc op een Europees FP7 project over de institutionalisering van wetenschappelijke disciplines in verschillende Europese landen. Daarna heb ik als docent Organisatiewetenschappen gewerkt aan Tilburg University.
Education
Master Financial Economics (University of Maastricht)
Master Science and Technology Studies (University of Maastricht)
Master Sociology (Erasmus University Rotterdam)
PhD Economic Sociology (Erasmus University Rotterdam)