Coronacijfers week 22: Sinds opening basisscholen blijft het aantal kinderen met COVID-19 laag in de huisartsenpraktijken
Nieuws
04-06-2020

Coronacijfers week 22: Sinds opening basisscholen blijft het aantal kinderen met COVID-19 laag in de huisartsenpraktijken

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers zijn een aanvulling op die over ziekenhuisopnames en sterfte in verband met COVID-19. Elke week geven we duiding aan de cijfers.

Cijfers tot en met 31 mei 2020 (week 10-22)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat het aantal patiënten met COVID-19 dat gezien wordt door huisartsen nog licht daalt. We hebben gekeken of er sinds het openen van de basisscholen (vanaf wk 20, 11 mei) een toename is geweest in het aantal huisartscontacten vanwege COVID-19 bij kinderen. Dat is niet het geval. De aantallen bij kinderen zijn sinds week 16 laag, met kleine wekelijkse schommelingen.

Hieronder ziet u het wekelijks aantal kinderen (0 t/m 14 jaar) met klinisch bevestigde COVID-19 of een verdenking op COVID-19 per 100.000 inwoners, t/m week 22. Bekijk alle scores in de factsheet.

het wekelijks aantal kinderen (0 t/m 14 jaar) met klinisch bevestigde COVID-19 of een verdenking op COVID-19, per 100.000 inwoners t/m week 22

Meer weten?
Verdiepende informatie bij de COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, met informatie over al ons corona-onderzoek.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.