Coronacijfers week 24: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken blijft min of meer gelijk
Nieuws
18-06-2020

Coronacijfers week 24: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken blijft min of meer gelijk

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers zijn een aanvulling op die over het aantal COVID-19 meldingen aan de GGD’en, ziekenhuisopnames en sterfte in verband met COVID-19. Elke week geven we duiding aan de cijfers.

Cijfers tot en met 14 juni 2020 (week 10-24)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat het aantal patiënten met COVID-19 dat gezien wordt door huisartsen stabiel is. Nog altijd zien we geen stijging in het aantal huisartscontacten vanwege COVID-19, iets dat we in de gaten houden vanwege het verruimen van de maatregelen tegen verspreiding van het virus vanaf week 20 (11 mei). De COVID-19-aantallen bij kinderen, maar ook bij oudere patiënten, zijn relatief laag, met kleine wekelijkse schommelingen.

Hieronder ziet u het wekelijkse aantal kinderen (0 t/m 14 jaar) met klinisch bevestigde COVID-19 of een verdenking op COVID-19, per 100.000 inwoners, t/m week 24. Bekijk alle scores in de factsheet.

Cijfers tot en met 14 juni 2020 (week 10-24)

Meer weten?
Al onze COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, waarin u informatie aantreft over al ons corona-onderzoek.

Een deel van de deelnemende huisartsenpraktijken, de Nivel Peilstations, neemt monsters af bij een aantal patiënten met griepachtige klachten. Deze worden door het RIVM onderzocht op onder meer SARS-CoV-2. De resultaten zijn te vinden op onze Surveillance-pagina, samen met al onze wekelijkse cijfers over gezondheidsproblemen.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.