Profile picture for user j.hasselaar@nivel.nl
Prof. dr. Jeroen Hasselaar
Hoofd afdeling Eerstelijnszorg, bijzonder hoogleraar 'Social Empowerment in de Palliatieve Zorg', Radboudumc / Radboud Universiteit

Onderzoek

Ik geef leiding aan de onderzoeksafdeling Eerstelijnszorg en maak daarnaast deel uit van het managementteam van het Nivel. Als afdelingshoofd Eerstelijnzorg ben ik onder andere verantwoordelijk voor de Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn, een onderzoeksinfratructuur waarin de zorggegevens van circa 2 miljoen patiënten uit de eerste lijn worden verzameld en als (geanonimiseerde) data beschikbaar worden gemaakt voor onderzoeksdoeleinden. Daarnaast bied ik ondersteuning aan de programmaleiders van drie onderzoeksprogramma's binnen de eerstelijnszorg, die binnen mijn afdeling lopen.

In mijn werk is het belangrijk dat je enerzijds taakgericht kunt werken, dus duidelijke afspraken kunt maken met mensen, bijvoorbeeld over wie verantwoordelijk is en wie bepaalde acties uitvoert. Anderzijds is het belangrijk aandacht te hebben voor de mens achter de onderzoeker of medewerker. Zit iemand lekker in zijn vel, of loopt men ergens tegenaan? Ik kan enthousiast worden van mensen die met plezier in hun werk een mooie bijdrage leveren aan relevant onderzoek binnen de gezondheidszorg.

Publicaties

CV

Career

In het recente verleden - en nog steeds één dag per week - was/ben ik bij het Radboudumc werkzaam als universitair hoofddocent (UHD) Palliatieve zorg (afdeling Anesthesiologie, Pijn, Palliatieve Geneeskunde). In mijn geval ligt mijn onderzoeksfocus ook bij dit thema. In de palliatieve zorg is ook vaak de eerste lijn betrokken. Ik heb binnen mijn onderzoeksgebied veel ervaring opgedaan met het doen van (inter)nationale projctaanvragen en met de projectleiding bij het maken onderzoeksvoorstellen en het begeleiden van onderzoekers. Daarnaast heb ik projecten uitgevoerd in samenwerking met (cq gedetacheerd bij) de Nederlandse Federatie voor UMCs, met name het Nationaal Programma Palliatieve Zorg, het dedicated schakeljaar geneeskunde, en de nationale wetenschapsagenda.

In een verder verleden heb ik gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg als beleidsmedewerker en projectleider, bij GGZ Nederland, bij Parnassia in Den Haag en bij Altrecht in Den Dolder.

Education

2000: completed master in health policy management (Erasmus University, cum laude)
2007: completed master in applied ethics (Utrecht University)
2010: completed PhD defense in palliative care at Radboudumc
2016: completed global clinical scholars research programma (1 yr) at Harvard Medical School, USA

Memberships/external committees

- Vice president of European Association for Palliative Care
- Boardmember of the Dutch professional palliative care organization Palliactief