Onderzoek

Binnen het onderzoeksprogramma Huisartsenzorg ben ik als senior onderzoeker betrokken bij de acquisitie en uitvoering van onderzoek, projectbeheer, en de begeleiding van onderzoekers/stagiaires.

Het belangrijkste in mijn werk vind ik dat het zinvol is voor een grote groep patiënten. Het leuke ervan vind ik dat het steeds weer puzzels zijn, geen onderzoeksvraag is dezelfde. Wat is mogelijk met de verkregen data en hoe krijg ik de juiste antwoorden op mijn vragen? Het slim gebruiken van verschillende softwarepakketten om snel en efficiënt te kunnen werken vind ik een uitdaging.

Mijn werkzaamheden doe ik grotendeels vanuit het Nivel, maar ook deels vanuit het RIVM (bij het Centrum voor Gezondheid en Maatschappij). Dit vanwege de nauwe en langlopende samenwerking die het Nivel heeft met het RIVM op het gebied van o.a. VZinfo.nl en de Staat van Volksgezondheid en Zorg (www.staatvenz.nl).

Publicaties

CV

Career
Gepromoveerd in 2016 aan de UvA met als onderwerp acute HCV bij HIV-geïnfecteerde mannen die seks hebben met mannen (onder de vlag van GGD Amsterdam/AMC; proefschrift). Daarna achtereenvolgens gewerkt als datamanager van het HELIUS cohort (www.helius.nl), als post-doc op de afdeling Maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ) en daarna bij het Burnet Institute in Melbourne (www.burnet.edu.au). Van 2018-2022 ben ik als epidemioloog / wetenschappelijk adviseur werkzaam geweest bij het OLVG in Amsterdam.
Education
Certified epidemiologist (B level) by the Foundation for training as medical-biological scientific researcher (SMBWO; 2018)
PhD University of Amsterdam. Thesis: Epidemiology and Diagnosis of Acute Hepatitis C Virus Infection (2016)
MSc in Infectious Diseases & Public Health. VU University, the Netherlands (2009)
MSc in Metabolism & Nutrition. Maastricht University, the Netherlands (2008)
Memberships/external committees
Member of the Netherlands Epidemiology Society