Nivel: Coronacijfers week 27
Nieuws
09-07-2020

Coronacijfers week 27: Aantal nieuwe COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken al een aantal weken stabiel

Het Nivel volgt de verspreiding van het coronavirus zoals geregistreerd door huisartsen en geeft wekelijks een update. Deze cijfers maken deel uit van het Dashboard Coronavirus (coronadashboard.rijksoverheid.nl) en zijn een aanvulling op de cijfers van COVID-19-meldingen van de GGD’en, de cijfers van ziekenhuisopnames en de sterftecijfers in verband met COVID-19.

Cijfers tot en met 5 juli 2020 (week 10-27)
Cijfers uit Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn laten zien dat sinds het verruimen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus het aantal patiënten met een klinisch bevestigde COVID-19 of een verdenking op COVID-19 dat geregistreerd wordt door huisartsen, vrij stabiel is.

Hieronder ziet u het wekelijkse aantal patiënten met een verdenking op COVID-19 per 100.000 inwoners. Bekijk alle scores in de factsheet.

Grafiek wk 27
Meer weten?
Al onze COVID-19-cijfers in de huisartsenpraktijk vindt u op de overzichtspagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, waar al ons corona-onderzoek is opgenomen.

Over ons onderzoek
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de deelnemende huisartsenpraktijken van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Een deel van de deelnemende huisartsenpraktijken, de Nivel Peilstations, neemt monsters af bij een aantal patiënten met griepachtige klachten. Deze worden door het RIVM onderzocht op onder meer SARS-CoV-2. De resultaten zijn te vinden op onze Surveillance-pagina, samen met al onze wekelijkse cijfers over gezondheidsproblemen. 

Sinds vorige week zijn de Nivel-cijfers over verdenking op COVID-19 in huisartsenpraktijken ook te vinden op het Dashboard Coronavirus van het ministerie van VWS (coronadashboard.rijksoverheid.nl).

 

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.