Profile picture for user c.rijpkema@nivel.nl
Corinne Rijpkema, MSc
Junior onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem

Onderzoek

Als junior onderzoeker werk ik binnen het onderzoeksprogramma Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem. Binnen dit programma werk ik aan een project over de impact van de COVID-19 pandemie in de huisartsenzorg. Hierbij worden veranderingen in zorggebruik en organisatorische veranderingen zowel tijdens als na de COVID-19 pandemie onderzocht. Daarnaast zal ik meewerken binnen Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn aan de cijfers over huisartsenposten.
Ik word enthousiast wanneer ik zie dat onderzoek daadwerkelijk kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg en daarbij het bevorderen van de volksgezondheid. Ik ga graag aan de slag met complexe vraagstukken, waarbij mijn interesse uitgaat naar een combinatie van verschillende onderzoeksmethoden. Daarnaast vind ik het belangrijk om de wetenschap te verbinden met de praktijk.

Publicaties

CV

Professioneel verleden
MSc onderzoek bij het CBS, doodsoorzakenstatistiek: vragenlijst onderzoek naar de verbetering voor de scholing van (toekomstige) invullers van doodsoorzaakverklaringen (B-formulieren)
MSc onderzoek bij het AMC/HvA: systematic review naar klinische predictiemodellen voor heropnames bij cardiologische patiënten
MSc onderzoek bij het AMC/HvA, Cardiologische Zorgburgstudie: kwalitatief multiple case onderzoek naar heropnames bij kwetsbare oudere cardiologische patiënten van de Cardiologische Zorgbrugstudie
Opleiding
2018-2020: Master: Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences, VU Amsterdam)
2017-2018: Pre-master: Health Sciences, VU Amsterdam)
2013-2017: Bachelor: Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT), Hanzehogeschool Groningen)