Nivel: Coronacijfers week 29: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken
Nieuws
23-07-2020

Coronacijfers week 29: Aantal COVID-19-patiënten in de huisartsenpraktijken

Het Nivel volgt hoeveel patiënten er wekelijks een eerste contact hebben met de huisartsenpraktijk vanwege COVID-19-achtige klachten. Dit doen we aan de hand van gegevens die huisartsenpraktijken aangesloten bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn registreren.

Onze cijfers maken deel uit van het Dashboard Coronavirus van de Rijksoverheid. Ze vormen een aanvulling op de cijfers van COVID-19-meldingen van de GGD’en en op de cijfers van ziekenhuisopnames en sterftegevallen in verband met COVID-19.

Cijfers tot en met 19 juli 2020 (week 10-28)
Sinds het verruimen van de coronamaatregelen is het aantal patiënten met een eerste contact vanwege COVID-19-achtige klachten dat geregistreerd wordt door huisartsen, vrij stabiel. Alleen voor de groep van 15 tot en met 29 jaar zien we een lichte stijging ten opzichte van vorige week.

Hieronder ziet u voor de groep van 15 t/m 29 jaar het wekelijkse aantal mensen dat voor het eerst contact met de huisartsenpraktijk opnam vanwege COVID-19-achtige klachten, per 100.000 inwoners. Bekijk alle scores in de factsheet.

Vermoeden corona onder jongeren 15 t/m 29 jaar

Meer weten?
Al onze COVID-19-cijfers zoals geregistreerd in de huisartsenpraktijk vindt u op de webpagina Cijfers COVID-19 in de huisartsenpraktijken binnen Corona Actueel, waarin u informatie aantreft over al ons corona-onderzoek.

Nivel Suveillance
Voor het vaststellen van deze cijfers maken we gebruik van de registraties van huisartsenpraktijken aangesloten bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn. Een deel van de deelnemende huisartsenpraktijken, de Nivel Peilstations, neemt monsters af bij een aantal patiënten met griepachtige klachten. Deze worden door het RIVM onderzocht op onder meer SARS-CoV-2. De resultaten zijn te vinden op onze Surveillance-pagina, samen met al onze wekelijkse cijfers over gezondheidsproblemen.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.