Nivel verkent actuele en uitgestelde gevolgen van COVID-19 voor huisarts en huisartsenzorg
Nieuws
29-04-2020

Nivel verkent actuele en uitgestelde gevolgen van coronapandemie voor huisarts en huisartsenzorg

Op dit moment gaat Nederland gebukt onder de uitbraak van het coronavirus. Dit zorgt voor toenemende druk op het zorgsysteem. Het Nivel brengt in kaart wat de belasting is voor huisartsenpraktijken, welke ondersteuningsbehoefte er is, welke oplossingen worden gevonden en wat de verwachtingen zijn wat betreft uitgestelde zorg.

Het Nivel heeft in opdracht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en in afstemming met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) een korte vragenlijst opgesteld voor alle huisartsenpraktijken in Nederland.

Inzicht behoefte huisartsen ten gevolge van de corona-uitbraak
Het inzicht naar de gevolgen van de corona-uitbraak geeft handvatten waar huisartsen en huisartsenprakijken behoefte aan hebben, en biedt informatie over waar mogelijk ondersteuning gegeven kan worden en vooral welke ondersteuning dit is.

Over het onderzoek
Dit is het enige onderzoek in Nederland dat landelijk én regionaal de impact van het coronavirus op de huisartsenzorg monitort vanuit praktijkperspectief. Wij doen dit om alle praktijken en regio’s te ondersteunen bij de consequenties die de corona-uitbraak heeft op de huisartsenzorg. De bevindingen worden verwerkt in feitenbladen en in een onderzoeksrapport.

Meer weten of vragen over het onderzoek?
Neem contact op met de onderzoekers via huisartsen.corona@nivel.nl.

Altijd op de hoogte blijven van Nivel-nieuws? Abonneer u op onze attendering!

U kunt zich op elk moment afmelden, via de link onder in de e-mails die u ontvangt. Meer weten? Bekijk het  Privacybeleid van het Nivel en de legal policies die het mailingsplatform Mailchimp hanteert, die u erkent door uw deelname aan onze nieuwsattendering via dit platform.
Ook interessant: bekijk de mogelijkheden om onderzoek te doen met (gegevens van) het Nivel.