Profile picture for user W.Meijer@nivel.nl
Willemijn Meijer, PhD
Programmaleider Paramedische Zorg

Onderzoek

Met mijn farmacie-achtergrond en brede ervaring ben ik meer generalist dan specialist en dus op diverse onderwerpen inzetbaar. Als onderzoeker bij Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn ik betrokken bij diverse projecten, paramedische beroepen, te weten de fysiotherapeut (fysiotherapie) en de oefentherapeut (oefentherapie).
Het leukste aan het werken met grote databestanden vind ik dat je abstract aan het puzzelen bent om de juiste informatie uit de data te kunnen halen. De vraag moet helder en concreet zijn (wat niet hetzelfde is als simpel) en het streven is om ook tot een helder en concreet antwoord te komen. Daartussen moet je abstracte stappen zetten om vanuit de complexe data tot een analyse-dataset te komen om vervolgens zinvolle resultaten te genereren. Iedere stap in dat proces kan een puzzel zijn. Kennis over de verzamelde data is daarbij essentieel, juist omdat de gegevens niet voor dit doel zijn vastgelegd. Telkens weer wordt ik enthousiast van de combinatie tussen die abstracte puzzels, het systeem begrijpen waarbinnen de data wordt verzameld en het genereren van heldere output waar ‘de maatschappij’ iets aan heeft. Belangrijk en vooral ook leuk is het om hierbij samen te werken met collega’s om elkaar scherp te houden, aan te vullen en kritisch te kunnen kijken naar de geleverde output.

Publicaties

CV

Professioneel verleden
2016 – 2019 Postdoctoraal onderzoeker, Universiteit Leiden/Vrije Universiteit Amsterdam – Father Trials, onderzoek naar hormonen, hersenen en gedrag rondom de overgang naar het vaderschap.
2011 – 2016 Richtlijnontwikkelaar/beleidsadviseur, Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP)
2010 – 2011 Onderzoeker, Verloskunde & Gyneacologie, Erasmus MC Rotterdam
2006 – 2010 Onderzoeker, PHARMO Institute for Drug Outcome Research, Utrecht – als onderzoeker en als projectmanager betrokken bij diverse projecten en aquireren van onderzoeksopdrachten; starten met onderzoekslijn ‘Mother & Child Health’
2005 – 2006 Onderzoeksmedewerker EUROCAT Noord Nederland, registratie voor aangeboren afwijkingen, Groningen – tijdelijke onderzoeksfunctie tijdens/naast promotietraject.
2001 – 2002 Onderzoeksmedewerker bij Sociale Farmacie en Farmacoepidemiologie, Rijkgsuniversiteit Groningen
Opleiding
2002 – 2006 Promotie-onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: ‘Drug use before and during pregnancy and the risk of birth defects; A Risk Assessment Monitoring System’
1999 – 2001 Apothekersopleiding aan Rijksuniversiteit Groningen
1994 – 1999 Farmacie aan Rijksuniversiteit Groningen