Profile picture for user W.Meijer@nivel.nl
Willemijn Meijer, PhD
Programmaleider Paramedische Zorg

Onderzoek

Mijn onderzoeksprogramma richt zich op onderzoek op het gebied van paramedische zorg, met name in de eerste lijn. Hierbij ligt de focus op het gebruik van zorgdata voor het genereren van kennis over de geleverde zorg en het gebruiken van deze kennis om de zorg te verbeteren. Kennis over de verzamelde data is daarbij essentieel, omdat de gegevens niet voor dit doel zijn vastgelegd. Ik werk hierbij graag samen met beroepsorganisaties, zorgprofessionals en collega-onderzoekers binnen en buiten het Nivel.

Publicaties

CV

Career

2016 – 2019 Postdoctoraal onderzoeker, Universiteit Leiden/Vrije Universiteit Amsterdam – Father Trials, onderzoek naar hormonen, hersenen en gedrag rondom de overgang naar het vaderschap.
2011 – 2016 Richtlijnontwikkelaar/beleidsadviseur, Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP)
2010 – 2011 Onderzoeker, Verloskunde & Gyneacologie, Erasmus MC Rotterdam
2006 – 2010 Onderzoeker, PHARMO Institute for Drug Outcome Research, Utrecht – als onderzoeker en als projectmanager betrokken bij diverse projecten en aquireren van onderzoeksopdrachten; starten met onderzoekslijn ‘Mother & Child Health’
2005 – 2006 Onderzoeksmedewerker EUROCAT Noord Nederland, registratie voor aangeboren afwijkingen, Groningen – tijdelijke onderzoeksfunctie tijdens/naast promotietraject.
2001 – 2002 Onderzoeksmedewerker bij Sociale Farmacie en Farmacoepidemiologie, Rijkgsuniversiteit Groningen