Profile picture for user L.Ramerman@nivel.nl
Lotte Ramerman, PhD
Senior onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem

Onderzoek

Ik ben betrokken bij verschillende projecten binnen het onderzoeksprogramma Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem, waarbij gebruik gemaakt wordt van routine zorgdata voor het beantwoorden van onderzoeksvragen. Ik houd me voornamelijk bezig met het Formulariumgericht Voorschrijven en onderzoek over zorggebruik op de huisartsenposten. Daarnaast ben ik binnen Nivel Zorgregistraties Eerste lijn verantwoordelijk voor de cijfers over de huisartsenposten. Wil je meer weten over het zorggebruik op de huisartsenpost? Neem dan gerust contact op!

Ik word enthousiast van vragen over het optimaliseren van onze gezondheidszorg, waarbij een combinatie van zorgdata en aanvullende (kwalitatieve) onderzoeksmethoden worden gebruikt. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de resultaten van onderzoek direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het is leuk en interessant om te zien dat onderzoek een directe impact kan hebben in het vernieuwen en verbeteren van de zorg.

Publicaties

CV

Professioneel verleden
2011-2012: Junior onderzoeker Community-based care, Vrije Universiteit Amsterdam
2012-2013: Project medewerker thuiszorg, Zorgwerk Rotterdam
2013: Scriptiebegeleider, scriptiemaster Rotterdam
2013-2014: Junior consultant DBCs, Careffect Utrecht
2014-2018: Promovenda antipsychotica gebruik bij mensen met een verstandelijke beperking, Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (GGZ Drenthe) en UMCG
Opleiding
Bachelor Bewegingswetenschappen (2006-2009, RUG)
Master Management, Policy-analysis and Entrepreneurship in the health and life sciences (2009-2011, VU)