Profile picture for user L.Ramerman@nivel.nl
Lotte Ramerman, PhD
Senior onderzoeker Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem

Onderzoek

Ik ben betrokken bij verschillende projecten binnen het onderzoeksprogramma Zorgdata en het Lerend Zorgsysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van routinematig vastgelegde zorgdata voor het beantwoorden van onderzoeksvragen. Ik houd me voornamelijk bezig met het Formulariumgericht Voorschrijven en onderzoek over zorggebruik op de huisartsenspoedposten. Daarnaast ben ik binnen Nivel Zorgregistraties Eerste lijn verantwoordelijk voor de cijfers over de huisartsenspoedposten. Wil je meer weten over het zorggebruik op de huisartsenspoedpost? Neem dan gerust contact op!

Ik vind het inspirerend om bezig te zijn met het optimaliseren van onze gezondheidszorg, door de mogelijkheden te onderzoeken die zorgdata in combinatie met kwalitatief onderzoek kunnen bieden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de resultaten van ons onderzoek direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het is leuk en interessant om te zien dat onderzoek een directe impact kan hebben in het vernieuwen en verbeteren van de zorg.

Publicaties

CV

Career
2011-2012: Junior onderzoeker Community-based care, Vrije Universiteit Amsterdam
2012-2013: Project medewerker thuiszorg, Zorgwerk Rotterdam
2013: Scriptiebegeleider, scriptiemaster Rotterdam
2013-2014: Junior consultant DBCs, Careffect Utrecht
2014-2018: Promovenda antipsychotica gebruik bij mensen met een verstandelijke beperking, Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie (GGZ Drenthe) en UMCG