Profile picture for user m.meijer@nivel.nl
Marloes Meijer, MSc
Onderzoeker (promovendus) Zorgstelsel en Sturing

Onderzoek

Als junior onderzoeker Zorgstelstel en Sturing werk ik mee aan het Consumentenpanel Gezondheidszorg. Dit panel peilt de mening van Nederlanders over de gezondheidszorg en onderzoekt hoe zij deze zorg ervaren. Ook ga ik meewerken aan andere projecten in het themagebied.

Bezig zijn met een grote diversiteit aan de onderwerpen waar panelonderzoeken op wordt uitgevoerd, vind ik leuk. Ik heb een brede interesse en word er enthousiast van om me met verschillende onderwerpen en doelgroepen bezig te houden en hier meer over te leren. Daarnaast vind ik het belangrijk om te onderzoeken hoe Nederlandse burgers de gezondheidszorg ervaren en wat eventuele knelpunten zijn. Dit biedt inzicht in waar verbetering mogelijk is.

Publicaties

CV

Career
Voor ik bij het Nivel aan de slag ging, werkte ik ruim een jaar als junior onderzoeker publieke gezondheid bij de GGD regio Utrecht. Daar heb ik onderzoek gedaan naar allerlei verschillende onderwerpen en doelgroepen, met als doel het ondersteunen van de gemeenten in de provincie Utrecht bij hun gezondheidsbeleid.
Education
2017 – 2018: Master’s degree in sociology, Radboud University
2016 – 2017: Master’s degree in public administration, Radboud University
2013 – 2016: Bachelor’s degree in public administration, Radboud University