Profile picture for user e.vis@nivel.nl
Elize Vis, MSc
Onderzoeker (promovendus) Arbeids- en Organisatievraagstukken in de Gezondheidszorg

Onderzoek

Het liefst willen we in Nederland dat niemand te lang hoeft te wachten op zorg en ook dat de professionals die worden opgeleid na hun opleiding snel en met plezier aan de slag kunnen in hun beroep. Hiervoor is het nodig dat er niet te weinig, maar ook niet te veel zorgprofessionals zijn en dat hun opleiding goed aansluit bij de praktijk waarin zij komen te werken.

Als onderzoeker houd ik me dan ook bezig met vragen als: Hebben we voldoende zorgprofessionals in Nederland? Hoe komt het dat de druk op de arbeidsmarkt voor bepaalde beroepsgroepen per regio verschilt? Wat vinden zorgprofessionals achteraf gezien van de opleiding die ze hebben gevolgd? Het meest werk ik aan onderzoek dat dient als input voor capaciteitsramingen (naar aanleiding waarvan instroomadviezen voor de betreffende opleidingen worden gegeven). Voor dit onderzoek maken we veel gebruik van Nivel Beroepenregistraties in de Gezondheidszorg

Promovendus 'chronisch zieken en sociaal kapitaal': ook werk ik aan mijn promotie-onderzoek over 'chronisch zieken en sociaal kapitaal'. Ik onderzoek in hoeverre mensen met een chronische ziekte minder sociale contacten hebben dan mensen zonder chronische ziekte. Ook kijk ik welke rol landelijk en regionaal beleid hierin speelt.

Met onafhankelijk en gedegen onderzoek een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de gezondheidszorg geeft mij veel voldoening. Ik vind het erg leuk dat ik me hier vanuit verschillende perspectieven op kan richten.

Publicaties

CV

Career
Ik heb in 2014 mijn bachelor sociologie behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hierna heb ik gekozen voor een onderzoeksmaster aan dezelfde universiteit (Research Master Social and Cultural Science).