Profile picture for user a.brabers@nivel.nl
Anne Brabers, PhD
Senior onderzoeker Zorgstelsel en Sturing; projectcoördinator Consumentenpanel Gezondheidszorg

Onderzoek

Ik werk als onderzoeker binnen het onderzoeksprogramma Zorgstelsel en Sturing, voornamelijk bij het Consumentenpanel Gezondheidszorg. Dit panel peilt onder 12.000 personen van 18 jaar en ouder hoe zij denken over de gezondheidszorg en wat hun ervaringen zijn met die zorg. We doen dit aan de hand van schriftelijke of online vragenlijsten, interviews of focusgroepen. Doordat we met het panel de gezondheidszorg vanuit het perspectief van de burger bestuderen, draagt ons onderzoek bij aan het versterken van hun positie binnen de zorg. Daarnaast werk ik mee aan verschillende andere projecten binnen het themagebied, zoals de eHealth-monitor.

Zorggebruikers delen hun mening
Aan de mening van de zorggebruiker wordt in beleid steeds meer waarde gehecht. Ik vind het mooi om te zien dat we met het Consumentenpanel Gezondheidszorg een platform kunnen bieden om deze mening in kaart te brengen. We doen binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg ongeveer 8-10 onderzoeken per jaar, voor en met verschillende partijen. Al die verschillende onderzoeken op tijd en naar tevredenheid af ronden; daar krijg ik energie van!

Publicaties

CV

Professioneel verleden
Anne E.M. Brabers MSc (1987) behaalde in 2010 haar master Science & Innovationmanagement aan de Universiteit van Utrecht. Ze schreef haar master thesis over het onderwerp zeldzame ziekten. Sinds 2010 is Anne werkzaam bij het Nivel, waar ze momenteel werkt als onderzoeker op het Consumentenpanel Gezondheidszorg.

Nov 2010 - okt 2013: Junior onderzoeker Consumentenpanel Gezondheidszorg, Nivel
Jan - Okt 2010: Onderzoeksassistent Farmaceutische zorg, Nivel
2008 - 2010: Research master Science & Innovationmanagement, Universiteit Utrecht
2005 - 2008: Bachelor Natuurwetenschap & Innovatiemanagement, Universiteit Utrecht